Degustacija vina za početnike

Vino je za uživanje, ali za mnoge je pristup čaši sa vinom samo jedno iskustvo sa alkoholom. Posle ovog kratkog teksta moći ćete da  odredite kakve ukuse volite, naučite kako da date opštu ocenu o vinu i postanete sigurniji da iznesete svoje mišljenje. 1. Prvi korak kod degustacije vina je vizuelni Dobro pogledajte vino u čaši, posebno po obodu čaše. …

MilanDegustacija vina za početnike

Rinflajš

Pravo bantsko (vojvođansko, švapsko) jelo koje se nekada spremalo od čiste begejske vode. U bukvalnom prevodu sa nemačkog (rindfleisch) goveđe meso. To je meso koje je kuvano u supi, pa se onda izvadi i može se jesti sa sosom, penom ili senfom. U Vojvodini se pod rinflajšom smatra kuvano goveđe meso (ali i uopšte meso iz supe), kuvani krompir i …

MilanRinflajš